Şbt

Little Hands Coding eTwinning Avrupa projemiz Hour of Code etkinliği gerçekleştirdi ve sertifika kazandik, öğrenciler code blokları ile kendi dans partilerini yaptı ve çok eğlendi.

Şbt

Discover the undiscoverd Nature of our Planet eTwinning project, öğrenci öğretmen webinari 5 Şubat 2024 te yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz stem sınıfı öğretmeni Tuğba ALTUNTAŞ ve ingilizce öğretmeni Hediye UŞDU, Balıkesir il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Arge bölümü Erasmus proje koordinatörü İlker Eren tarafından düzenlenen Erasmus hizmet içi eğitimine  katıldılar.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantımızı gerçekleştirdik. İkinci dönem boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinin konuşulduğu ve birlikte kararların alındığı toplantıya tüm öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz katılım sağlamışlardır.

Yeni dönemin öğretmenlerimize ,öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Ock

Avrupa Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından yönetilen Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet - EUN) Konsorsiyumu, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen çok sayıda eğitim projelerinin yürütmesinden sorumlu çatı kuruluştur. Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz, Avrupa Okul Ağı´nın yönetim komitesinde diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte yer almaktadır.

Avrupa Okul Ağı disiplinlerarası STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitimi stratejisi belirleyen okullar için STEM Okulu Etiketi projesi başlatılmıştır. STEM Etiketi Projesi Bakanlığımızın 2023 Vizyon Hedeflerinde yer alan “Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm” Temasının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Biz de Halitpaşa İlkokulu olarak yaptığımız başvurular sonunda tekrar Stem okulu etiketine hak kazanmış bulunmaktayız.

Okulumuz adına STEM Sınıfı Öğretmenimiz Tuğba ALTUNTAŞ' a teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz anasınıfı öğretmenleri Arzu YUMUŞAKKAYA,Esra ÇAĞLAR ve İngilizce Öğretmenimiz Hediye UŞDU tarafandan yürütülen e-Twinning projemiz ''Little Hans Coding'' Projesinin dönem sonu sergisi gerçekleştirilmiştir. Sergimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erbil CAMGÖZ, Şube Müdürlerimiz Mücahit SARIKAYA ve Sinan KARAHAN katılmışlardır. Sergide emeği geçen öğretmenlerimize öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

08-14/01/2024 ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı etkinliği olarak okulumuza yazar ve öğretmen arkadaşımız Sayın Eren TÜM davet edildi. Yazarımızla yaratıcı drama etkinliğinden sonra ilk kitabı olan RENGİNBİR kitabı ile ilgili söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirildi. Okulumuz adına öğretmen arkadaşımız, çiçeği burnunda yazarımız Eren TÜM'e teşekkür ederiz.

Ock

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Rehber Öğretmeni olmayan okullara yönelik eğitim çalışmaları kapsamında okulumuz  4. sınıf öğrencilerine ve velilerimize ''Psikolojik Sağlamlık'' konusunda eğitimler verildi. Eğitim veren Rehber Öğretmenler Emrullah ASLANER ve Serra AYAZ'a okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı tarafından okulumuz 3 ve 4. sınıf öğrencilerine ''Denizlerin Geleceği Deniz Çayırları'' konulu farkındalık eğitimi verilmiştir.

TUDAV eğitmenlerine okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri ile STEM çalışmaları kapsamında vücudumuz 4D,palanga yapımı, robotik ve elektrik devresi ile devriye arabası sesi,mikroskopla çiceğin bölümlerini incelemeçalışmaları yapıldı.

Ara

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Rehber Öğretmeni olmayan okullara yönelik eğitim çalışmaları kapsamında okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Siber Şiddet ve Akran Zorbalığı konusunda eğitimler verildi.

2023/2024 Eğitim öğretim yılında,

Halitpaşa İlkokulu olarak yürütülen eTwinning projelerimiz;

Little Hands Coding ve Discovered the undiscovered Nature Avrupa projelerimiz için veli bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası,1946 yılından bu yana her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Okulumuz çok amaçlı salonunda hazırlanan programa İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Serkan İNCEÖZ katıldılar.

Katılımlarından dolayı Sayın Emniyet Müdürümüze, programın hazırlanışında emeği geçen öğretmen ,öğrenci ve velilerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, okulumuz Anasınıfı A ve B sınıfları aile katılımı çalışmasıyla Kitap Hastanesi etkinliğini gerçekleştirdiler.

Velilerin hazırladığı Kitap Hastanesi kutusuna eski ve yıpranmış kitapmalırımızı koyduk. Kitaplarımızı nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili bir kitap merkezi afişi hazırladık, tüm bunları kitap merkezimizde sergiledik.

Etkinlik sonunda her öğrencimiz evde gerekli bakımı ve onarımı yapmak için ve okula geri kazandırmak için bir kitap seçtiler.

Bu etkinlikle öğrencilerimize kitap sevgisi aşılamak ve sorumluluk duygusu vermeyi amaçladık.