BALIKESİR / ERDEK - HALİTPAŞA İLKOKULU

e TWINNING PROJELERİ (Little Hands Coding) Hazırlık Çalışmaları

Minik eller kodluyor adlı eTwinning  projemizin amacı 5-7 yaş arası okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin temel kodlama aktivitelerini yaparak; bilişsel ve ince motor becerilerini geliştirmek,ingilizce kelime hazinelerini artırmak,günümüz dijital çağına adım atmalarını sağlayıp ,yaratıcılıklarını oraya çıkarmaları fırsatını sunmaktadır. Öğrencilerimiz aynı zamanda işbirliği, iletişim, anlama, mantık kurma, kavrama becerilerini geliştirme imkanını bulacaklar. Kodlayarak hem eğlenecekler hem de farklı ülkelerdeki akranlarının da aynı eğitimi aldıklarını görecekler ve kodlamanın uluslararası bir dil olduğunu keşfedecekler. Kodlama eğitimi alan öğrencilerimiz bilişsel becerilerini güçlendirmenin yanı sıra sayısal düşünmeyi de öğrenirler. Kodlamanın başlangıç temellerini öğrenecekler ve ilerleyecekler,hatalarını fark edip bunları hızlı ve kolay bir şekilde çözebilecekler.

Projemizin Hazırlık aşamasında; Esep platform da ögretmen webinarlari düzenlendi. Öğretmenlerin tanışma toplantısı düzenlendi,İtalya,Romanya, Yunanistan, Litvanya ortaklarımızla logo çalışması yaptık, tüm öğrencilerimiz oylamaya katıldı proje logosu seçildi,Tüm öğrencilere ortak proje giriş anketi yaptırıldı.

06-02-202406-02-202406-02-202406-02-2024

Yayın: 06.02.2024 - Güncelleme: 06.02.2024 18:31 - Görüntülenme: 46